Η Φωτεινή Μπέλλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια και από 20 Απριλίου τρέχοντος έτους εκλεγμένη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων και κάτοχος της Έδρας UNESCO Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ) του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας και διδάκτορας του Τμήματος Σπουδών Πολέμου του Βασιλικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (King’s College London). Έχει διδάσκει για περισσότερο από μια πενταετία στο Διατμηματικό Κοινό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια» με την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου στη Θεσσαλονίκη. Δίνει διαλέξεις στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης στο Κιλκίς καθώς και στο Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ στις θεματικές γύρω από τον εξελισσόμενο χαρακτήρα των ειρηνευτικών αποστολών, τα σύγχρονα ζητήματα διαχείρισης κρίσεων και ασφάλειας καθώς και του θεματολογίου πολιτικής της Έδρας που κατέχει. Το 2018 δίδαξε το μάθημα της Δημόσιας Διπλωματίας στους ακολούθους τύπου στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στην Αθήνα. Στο διάστημα 2000-2004 διετέλεσε Ερευνήτρια στο ΕΛΙΑΜΕΠ και Συντονίστρια Έκδοσης της Επιθεώρησης, Journal of Southeast European and Black Sea Studies (Taylor & Francis). Εχει διατελέσει Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) του Υπουργείου Εσωτερικών (2004-2007). Οι δημοσιεύσεις της, η διδασκαλία και τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στις διατλαντικές σχέσεις, τη διεθνή και ευρωπαϊκή ασφάλεια, τη διαχείριση κρίσεων και την επίλυση συγκρούσεων καθώς και σε θέματα διεθνών σχέσεων και ασφάλειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και του θεματολογίου πολιτικής Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε επικεφαλής του ευρωπαϊκού υποέργου «Παρατηρητήριο για την Ασφάλεια της ΕΕ» (EU Security Watch spot) το οποίο συστήθηκε στο πλαίσιο του έργου Jean Monnet, EUVadis που υλοποίησε το Τμήμα ΔΕΣ στο διάστημα 2019-2022.

O Δρ. Αθανάσιος Τσιρίκας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Μάνατζμεντ (Professeur associé de Management) στο ESCE-International Business School (Ecole Supérieure du Commerce Extérieur (ESCE) στο Παρίσι με ειδίκευση στην Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων και την Διαχείριση Ταλέντων (Human Resources Development & Talent Management), ενώ παράλληλα, ως ακαδημαϊκός ερευνητής, ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συνεργάζεται ως Επισκέπτης Καθηγητής με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (University of Nicosia), και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), ενώ παράλληλα περιστασιακά συνεργάζεται με πανεπιστήμια στην Ασία και την Ευρώπη ως ερευνητής αλλά και ως διδάσκων. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων επισκέπτης καθηγητής στο Paris School of Business (Παρίσι), αλλά και καθηγητής σε πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων-ΕΕΔΕ, ΙΒΕΠΕ ΣΕΒ κ.ά.).
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος Μάστερ στην Τεχνολογία Προηγμένων Υλικών (MSc), κάτοχος Μάστερ στη Διοίκηση Συστημάτων Παραγωγής (MSc) και Διδακτορικού Διπλώματος στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά, τη Στρατηγική Διοίκηση Γνώσης και την Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων από το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (PhD).
Είναι συγγραφέας του πανεπιστημιακού βιβλίου: Οργάνωση και Διοίκηση Έργων–Πλήρης Οδηγός Μελέτης και Εφαρμογής (2η Έκδοση–2021, Εκδόσεις Rosili). Έχει δημοσιεύσει δεκάδες εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές, ενώ έχει συγγράψει σημαντικό αριθμό άρθρων και working papers πάνω στη διαχείριση και ανάπτυξη της οργανωσιακής γνώσης, την ανάπτυξη των ανθρωπίνων πόρων και το μάνατζμεντ.


LB, MusM, PhD, PostDoc
Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Διευθύνει τα χορωδιακά σύνολα του τμήματος και διδάσκει το πρόγραμμα σπουδών διεύθυνσης χορωδίας. Είναι διδάκτορας και μεταδιδάκορας του Τμήματος Μουσικών Σποουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος διεύθυνσης χορωδίας από το Boston University College of Fine Arts. Είναι επίσης πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και άσκησε τη δικηγορία επί 27 έτη. Διδάσκει τακτικά σε μεταπτυχιακά προγράμματα του ΤΜΕΤ και είναι επιστημονική συνεργάτιδα του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έχει διεθνή καριέρα ως διευθύντρια χορωδίας με εκατοντάδες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Καναδά, Ινδονησία, Ν. Αφρική, Γερμανία, Κίνα, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Αυστρία, Φινλανδία, Ρωσία, Λετονία, Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Τουρκία, Ρουμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Αγγλία, Τσεχία). Είναι μέλος του National Music Honor Society (USA), του International Federation of Choral Music και Artistic Advisor και μέλος του Advisory Board της Interkultur. Είναι μέλος του Συμβουλίου των World Choir Games και διατελεί κριτής σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική). Συνεργάζεται τακτικά με το ΜΜΘ, ΜΜΑ, ΚΟΘ, ΣΟΔΘ, ΝΩΘ, και έχει συμπράξει με τη ΣΩΘ, την Καμεράτα, τη Συμφωνική Φιλιππούπολης, της ΕΤ-3, τη West London Festival Orchestra κ.α.
Τα συγγράμματά της «Εισαγωγή στην Τέχνη της Χορωδιακής Πράξης», «Χορωδιακά έργα Ελλήνων Συνθετών», «Χριστουγεννιάτικα Χορωδιακά για όμοιες Φωνές» και «Μέθοδος Διδασκαλίας Χορωδίας για παιδιά 6 – 8 ετών», κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαγρηγορίου Νάκας, Αθήνα.
Με τα χορωδιακά σχήματα του ΤΜΕΤ έχει εκπροσωπήσει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις εξής διεθνείς διοργανώσεις: Zimriya International Choir Festival, Akko, Israel, 2017. Πρόγαμμα erasmus+ με συναυλίες στην Mattera, Vietri και Vietri di Potenza, (2018) Bayreuth Junger Kunstler Festival, (2018), όπου έδωσε σειρά συναυλιών σε 4 πόλεις της Βαυαρίας με το Φωνητικό Σύνολο του ΤΜΕΤ και το τελευταίο παρουσίασε το έργο “Vespro della beat vergine” σε χορωδιακό ατελιέ υπό τη διεύθυνση του σουηδού μαέστρου Fred Sjoberg. Πρόγραμμα Erasmus+ με τη χορωδία του ΤΜΕΤ 2022, με συναυλίες στην Ιταλία (Matera, Vietri di Potenza, Savoia, Pingola). Με τη χορωδία του ΤΜΕΤ έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στην 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, και τα Carmina Burana του Orff, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσσαλονίκης στην πρεμιέρα του έργου “Δέησις” του Γεωργίου – Εμμανουήλ Λαζαρίδη σε σύμπραξη με τη διεθνή σοπράνο Barbara Hendricks, και με τη συμφωνική οχρήστρα του ΤΜΕΤ σε σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών για χορωδία και ορχήτρα (Παραμυθόδραμα του Δ.Σκαλκώτα, Lumini e sombre του Α. Βασιλειάδη, Kronungsmesse του Μότσαρτ, Fantasia για πιάνο, χορωδία και ορχήστρα του Μπετόβεν, Kleine Orgel Messe του Haydn, οπεράτα Ο Βαπτιστικός του Σακκελαρίδη κ.α.)
Ο Δρ Γιώργος Φ. Φραγκούλης είναι τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Μαθηματική θεωρία ελέγχου, Ανάλυση και σύνθεση γραμμικών πολυμεταβλητών συστημάτων, μηχανική μάθηση, ασαφή συστήματα, ρομποτική και αυτόνομα συστήματα, ρομποτική όραση, προγραμματισμός και εφαρμογές στο διαδίκτυο. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 75 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια με κριτές. Συμμετείχε σε 14 (3 ως PI) ευρωπαϊκά και εθνικά έργα Ε&Α και είναι κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια στον τομέα της εξειδίκευσής του. Υπήρξε μέλος στην συντακτική επιτροπή και μέλος της Επιτροπής Προγράμματος σε περισσότερα από είκοσι πέντε Διεθνή Συνέδρια. Έχει λάβει το βραβείο καλύτερης εργασίας στο Διεθνές Συνέδριο ACM International Conference on Educational Technology, Language and Technical Communication, Fukushima, Ιαπωνία (ETLTC- 2020). Είναι αρχισυντάκτης στο International Journal of Entertainment Technology and Managementî (Inderscience) και General Chairman στο διεθνές συνέδριο International Conference on Entertainment Technology and Management απο το 2022.

Καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, «Συνήγορος του Φοιτητή» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Ακαδημαϊκά υπεύθυνη Erasmus+ του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
Η Έλενα Παπανδρέου, ‘μια ποιήτρια της κιθάρας’ σύμφωνα με την WashingtonPost, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε κιθάρα με τον Βαγγέλη Μπουντούνη και με τον OscarGhiglia. Επίσης σπούδασε με τον Gordon Crosskey στο RNCM της Αγγλίας με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου και έπαιξε σε σεμινάρια των Alirio Diaz, Julian Bream, Leo Brouwer και Ruggero Chiesa.
Κέρδισε το Πρώτο Βραβείο σε τρεις διεθνείς διαγωνισμούς, ‘Μαρία Κάλλας’ (Αθήνα 1984), ‘Gargnano’ (Ιταλία 1985), ‘Alessandria’ (Ιταλία 1985) και το Δεύτερο Βραβείο καθώς και το Βραβείο ‘NAXOS’ στον διαγωνισμό ‘GuitarFoundationofAmerica’ (ΗΠΑ 1995). Έχει ηχογραφήσει δέκα προσωπικά CD (BIS, NAXOS, SONYGreeceκλπ). Το 1992 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο ‘Σπύρου Μοτσενίγου’.
Έχει εμφανιστεί σε περίπου 40 χώρες στην Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική και Ασία. Στα πλαίσια του προγράμματος Rising Stars έδωσε ρεσιτάλ σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου (Vienna Musikverein, Koelner Philharmonie, Birmingham Symphony Hall, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), ενώ έχει επίσης εμφανιστεί στο CarnegieHall της Νέας Υόρκης, το TchaikovskyConcertHall της Μόσχας και το QueenElisabethHall του Λονδίνου.
Έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς μουσικούς, όπως οι κιθαριστές OscarGhiglia, AlirioDiaz, RolandDyens, NikitaKoshkin, Βαγγέλης Μπουντούνης, ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος και ο βιολοντσελίστας LeonidGorokhov. Έχει παίξει ως σολίστ με τις εξής ορχήστρες: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα της Πάτρας, Ορχήστρα της Alessandria στην Ιταλία, Ορχήστρα Δωματίου της Κωνσταντινούπολης, Φιλαρμονική του Βουκουρεστίου, Συμφωνική της Σιγκαπούρης, ορχήστρα ESMDM του Monterrey στο Μεξικό και με μαέστρους όπως ο DanieleGatti, ο LanShui, ο PaulChiang, ο CristianMandeal, ο Μίλτος Λογιάδης, ο Βασίλης Χριστόπουλος κ.ά.
Έργα τους της έχουν αφιερώσει ο RolandDyens, ο NikitaKoshkin, ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Γιώργος Κουμεντάκης και ο Βαγγέλης Μπουντούνης.
Η Έλενα Παπανδρέου διδάσκει στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ από το 2005, με γνωστικό αντικείμενο «Οργανική Μουσική Εκτέλεση-Κιθάρα».


Η Σοφία Μπουτσιούκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο «Στρατηγικός σχεδιασμός πολιτικών για την εκπαίδευση, την απασχόληση και τον πολιτισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ./CeLL) και του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και η ακαδημαϊκή συντονίστρια του Τμήματος ΔΕΣ για τα προγράμματα πρακτικής άσκησης Erasmus+. Επίσης, υπήρξε Επιστημονικά Υπεύθυνη του ερευνητικού έργου “Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση” (HigherEducationWorkExperienceProgrammes – Hi.Ed.WEP) (2020-2023), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη σύγχρονη ιστορία και τις διεθνείς σχέσεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πρόγραμμα ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Απέκτησε το διδακτορικό της από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο τίτλος της διατριβής της ήταν «Διαμόρφωση και ανάπτυξη πολιτικών εκπαίδευσης της Ε.Ε. και μεταλλαγές στο χώρο της αγοράς εργασίας. Μια αξιολογική προσέγγιση των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)». Έχει παρακολουθήσει πολλά εξειδικευμένα σεμινάρια για διεθνή και ευρωπαϊκά θέματα, καθώς και για θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Έχει δημοσιεύσει βιβλία, κεφάλαια βιβλίων και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων, και έχει έντονη ερευνητική δραστηριότητα. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση, στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, στην πολιτιστική πολιτική και την πολιτιστική διπλωματία, στην πολιτική και τους θεσμούς της Ε.Ε.